Aktier

14 aktier jeg ejer med ALLER højeste risiko! (IKKE biotek)

Jeg kan fornemme på engagementet ved indlæg omhandlende kryptovaluta og biotek aktier, at der generelt hersker en vis appetit på risiko, så i dag skal vi se på nogle af mine aktier med absolut højeste risiko.

Når noget er høj risiko, mener jeg der er to uhensigtsmæssige tilgange. Den ene er at man påtager sig endnu højere risiko, end der reelt er, ved at investere for meget i det pågældende aktiv og det andet uhensigtsmæssige udfald, som næsten, på sigt, medfører en endnu højere risiko, er IKKE at investere i noget høj risiko overhovedet.

Mit eget udgangspunkt er som regel mellemvejen. Det vil jeg kalde en kalkuleret eller nøje afvejet risiko. Her investerer man et mindre beløb, man er villig til at miste. Selvfølgelig skal der aldrig investeres hovedløst, men af og til blomstrer små spændende virksomheder op. Min egen definition på en høj risiko aktie, som alligevel kan fortjene en investering, er følgende:

De bedste cases består af en meget lav markedsværdi (højst få mia. USD) og dermed et stort vækst potentiale, som på sigt kan resultere i et enormt kurspotentiale. Derudover en dygtig erfaren ledelse, meget gerne med en stor ejerandel, så de selv har hånden på kogepladen.

Selskabet skal også være under radaren, hvor de færreste kender til det. Derudover skal de have et fantastisk produkt, som har mulighed for at revolutionere/ændre/disrupte hele branchen.

Produktet skal også være skalerbart, så det hurtigt og nemt kan udvides til andre geografiske områder, hvilket således også vil resultere i et kæmpe TAM (total adresserbart marked).

Hvis alle eller størstedelen af ovenstående punkter, imødekommes, mener jeg selskabet er værd at undersøge til bunds. Hvis tesen så bekræftes, vil det resultere i en asymmetrisk investering, som i mine øjne er værd at gå efter.

Min egen tilgang, består af det, man vil kalde en basket approach. Her køber man en kurv af fx 10-15 forskellige aktier. Hvis blot EN af disse bliver en rimelig stor vinder, er det sandsynligt din portefølje slår markedet med afstand.

Jeg har i nedenstående indlæg, givet et eksempel på forventet afkast ved at investere i en asymmetrisk portefølje:

Asymmetrisk investering, fortsat – Finansblog.dk

Jeg har i en del andre indlæg, skrevet om små biotek aktier, så i dag fokuserer vi på noget helt andet. Jeg vil i det følgende give dig en introduktion til 1 af de i alt 14 små spændende aktier med allerhøjeste risiko og stort potentiale. Obs; de resterende vil fremgå i de næstkommende indlæg.

CuriosityStream, ticker: CURI

Markedsværdi 565 mio. USD

CuriosityStream er en niche streaming service, som har fokus på dokumentarer. Produktet koster kun 20 USD om året.

Deres seneste regnskab blev offentliggjort i maj og viste en omsætningsvækst på intet mindre end 33% sammenlignet med året forinden.

En flot omsætningsvækst er et ufravigeligt krav, når jeg kigger på små selskaber. Jeg er ligeglad med hvad der ender på bundlinjen kortsigtet, fordi såfremt der skal vækstes i et højt nok tempo, er det nødvendigt store dele af omsætningen kan investeres i fx nyt indhold og bedre software i dette specifikke eksempel.

Kun på den måde, kan et selskab fortsat opretholde deres evne til at være innovative og forhåbentlig på sigt skabe betydeligt afkast til aktionærerne. Af samme årsag er PE tal mv. decideret ubrugelige når jeg ser på denne slags selskaber.

CuriosityStream har aktuelt omkring 16 mio. betalende abonnementer, hvilket svarer til en vækst på 28% sammenlignet med sidste års 12 mio. abonnomenter.

Til sammenligning har Netflix et par hundrede millioner, så vi ser altså et særdeles stort rum for vækstpotentiale og får her også en indikation af det totale adresserbare marked. Jeg er med på CuriosityStream “blot” er et niche produkt, men jeg mener de er ved at skabe en god forretning.

Som det fremgår tidligere i indlægget, har CuriosityStream en markedsværdi på 565 mio USD, hvor Netflix aktuelt har en markedsværdi på 230 mia USD. Således skulle CuriosityStreams aktiekurs stige over 400 gange for blot at matche Netflix’ værdi.

Jeg ved godt dette hverken er realistisk eller sammenligneligt, men min pointe er vi taler om en lille bitte aktie, der kan stige markant, såfremt de fortsætter med at vækste og kapre abonnenter.

På trods af et lille selskab, har de alligevel formået at få præsenteret deres indhold hos følgende samarbejdspartnere:

Roku, Apple TV Channels og Apple TV, Xbox One, Amazon Fire TV, Google Chromecast, iOS og Android, Amazon Prime Video Channels, YouTube TV, Sling TV, DISH, Comcast Xfinity on Demand, Cox Communications, Altice USA, Suddenlink, T- Mobile, Frndly TV, Vidgo, Sony, LG, Samsung og VIZIO smart TVs, Liberty Global, Com Hem, Tata Sky, MultiChoice, StarHub TV, Totalplay, Millicom, Okko og Gazprom. Det er alene imponerende og bekræfter en rimelig stærk position, båret af høje kvalitetsprodukter.

Selskabet er stiftet i 2015 af John S. Hendricks, som også har stiftet Discovery Channel. Det må derfor siges at være en erfaren herre med uvurderlig og usammenlignelig indsigt i branchen.

I følge Seeking Alpha, ejer Hendricks næsten en million aktier, så her kan vi også sætte et flot hak.

Fremtid: Jeg tror CuriosityStream vil vækste markant de kommende år. Jeg er overbevist om ledelsens erfaring, indsigt og netværk i branchen, vil give selskabet fortsat medvind.

Den lave abonnementspris gør formentlig at kunderne er tilbøjelige til at supplere dette produkt til deres andre streaming services. Den lave markedsværdi, gør i øvrigt at CuriosityStream vil være et oplagt opkøbsemne for fx Netflix eller nogle af de andre store spillere.

Opkøb af en sådan slags, medfører som regel en betydelig kursgevinst, da investorer selvfølgelig kun ønsker at sælge såfremt prisen er særdeles attraktiv.

Der er ALTID HØJ risiko, når vi taler så små selskaber, men jeg mener den mulige potentielle gevinst opvejer risikoen. Den største risiko, er formentlig CuriosityStream bliver overflødig eller ubetydelig i en allerede hastigt voksende streaming branche.

Alle de store spillere, befinder sig allerede i streaming verdenen og selvfølgelig er det hårdt og næsten umuligt at konkurrere imod nogle af verdens største og bedste brands, som i modsætning til CuriosityStream, har adgang til ubegrænsede midler.

Det er dyrt at vækste og CuriosityStream kan løbe tør for kapital og fx være tvunget til at udstede nye aktier, der til få de eksisterende til at falde i værdi. På trods af et lille selskab med begrænsede midler, er man ikke bange for at bruge penge eller gå glip af vækstmuligheder.

CuriosityStream har nemlig for nylig købt One Day University. Her tager de et modigt skridt imod e-learning, som forventes at vækste markant de kommende år. One Day University formidler nemlig diverse lektioner fra amerikanske top professorer.

Det at CuriosityStream som udgangspunkt, har valgt at fokusere på en niche, tror jeg er et smart træk. Faktisk var selskabet oprindelig et SPAC selskab. Hvis du vil vide hvad det betyder, kan du tjekke dette nylige indlæg:

Introduktion til SPACs og hvilke SPAC aktier bør man købe? – Finansblog.dk

Alt i alt, finder jeg selskabet utrolig attraktivt og jeg håber dette har givet dig en indikation af hvad jeg kigger efter og hvorfor, når jeg investerer i meget høj risiko aktier.

Jeg håber du har fundet dagens indlæg spændende. De næste indlæg vil indeholde flere aktier af gangen, så dermed også et kortere og hurtigere overblik pr aktie.

Hvis du ønsker at vide, hver gang jeg offentliggør et nyt indlæg på min blog, kan du følge mig på instagram: finansblog.dk.

Hvis du ønsker at blive inspireret af eller direkte kopiere min portefølje på Etoro, skal du blot oprette en bruger og søge på MKollerup og tryk “Kopier”. Det er gratis og din portefølje vil automatisk følge min. Mindste beløb er 200 USD. Jeg skriver ugentlige opdateringer og gode råd derinde.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button