AktierInvesteringSelvhjælp til aktier

De vigtigste fremtidstrends inden for investering

Historien har vist, at de der formår at forudse og positionere sig i forhold til de kommende alt ændrende trends, vil opnå livsændrende afkast! Hvis du rammer den rigtige aktie på det rigtige tidspunkt, kan du pensionere dig 10-20 år før du ellers ville kunne. Der er utallige eksempler på investorer, der er blevet rige og økonomisk uafhængige af en enkel god investering.

Bare tanken om dette, er særdeles inspirerende og motiverer mig i høj grad, til at stræbe efter at finde den næste højdespringer. Netflix, Amazon, Apple osv. har ALLE engang været bittesmå selskaber, der har stået foran store mangeårige trends.

For at kunne finde potentielle vindere, er vi først nødt til at forholde os til de vigtigste sektorer. Det er dette, vi skal se på i dagens indlæg. Jeg har tilladt mig både, at se på større overordnede trends og mindre niche trends.

Vær opmærksom på, jeg har forsøgt at koge emnerne så langt ned som muligt, da hver enkel trend sagtens kunne have fyldt 10 siders indlæg.

Dette skal blot ses som en overordnet inspiration og introduktion. Jeg har efter hver trend, givet et bud på en eller flere spændende aktier, inden for den pågældende sektor. Jeg vil i et senere indlæg, give et bud på nogle af de aktier, jeg tror kunne blive den næste Amazon.

Vær opmærksom på intet skal ses som en købsanbefaling, men blot inspiration til du selv kan undersøge selskaberne yderligere.

Lovende sektorer

Der findes et hav af spændende sektorer. Jeg har valgt dem, jeg mener, er allermest spændende og rummer de største potentielle muligheder for afkast. Rækkefølgen er tilfældig.

OBS: Da jeg startede med at skrive dette indlæg, skulle det omhandle 25 forskellige trends, men jeg måtte hurtigt erkende, indlægget ville blive alt for langt, hvorfor jeg har valgt at skrive om op til 4 af gangen og hermed udgør nedenstående, de første 4 trends.

Cannabis

I takt med flere og flere stater i USA har legaliseret cannabis, står vi måske over for den store stigning i cannabis aktier, som ellers generelt har været faldende siden hypen omkring 2016-18, hvor flere selskaber børsnoterede sig.

Cannabis markedet forventes at være 58 milliarder USD værd i 2025. Det betyder en årligt vækst på 28%. Det er en mærkbar vækst, hvis man skulle være i tvivl.

Jeg tror pandemien har påvirket cannabis industrien positivt. Som jeg forstår det, er der pt en lov i USA som besværliggør det, at lave bankforretninger for cannabis selskaberne. Denne lov betyder at såfremt en bank tillader et cannabis selskab, at have konto og andre bankforretninger, kan banken i princippet sagsøges for medvirken til cannabis distribution.

De fleste banker, gider selvfølgelig ikke risikere dette og det betyder mange cannabis selskaber, er nødsaget til at håndtere størstedelen af deres forretninger via kontanter. Da kontant håndtering er meget udsat, hvad angår corona bakterier, er der flere og flere politikere der ønsker loven ændret.

Det væsentligste incitament for at gøre det fuld lovligt, bunder dog i den potentielle kæmpe skattegevinst, den amerikanske stat ville opnå ved dette tiltag. Pandemien har smadret den amerikanske økonomi og budgetter, så det forekommer sandsynligt, at cannabis inden for nogle år, kunne stå foran et stort boom.

Tag evt. et kig på Charlotte’s Web Holdings (Ticker: CWEB), hvis du vil læse mere om en konkret aktie, der måske kan få medvind, inden for denne tendens. Organigram (Ticker: OGI) er også interessant.

Foldbare skærme

Vi har her, at gøre med en, i mine øjne, undervurderet niche trend i sin spæde begyndelse. Foldbare skærme vil give nye muligheder og samle alle enheder i en device.

I stedet for du skal eje en smartphone, et smartwatch, en tablet og en computer, kan du blot eje én enhed, som er foldbar. Det er netop den foldbare funktion, som muliggør, du ikke behøver mere end en enhed.

Forestil dig hvor mange penge, en foldbar smartphone kan koste, hvis den vitterlig kan opfylde alle dine behov!

Når du vågner om morgen, er det en telefon. Når du tager på arbejde, kan du have den på som et ur, indtil du har pause, hvor du folder den om til en tablet. Når du kommer hjem, har du noget skrivearbejde, så du laver den om til en computer.

Jeg ved godt mange vil se ovenstående som umuligt, latterligt eller mange år frem, men det er rent faktisk, hvad der formodentlig er ved at ske! De fleste troede heller ikke på internettet eller computeren, da de først hørte om det.

Denne niche kan potentielt disrupte hele industrien! Tænk hvis du slipper for at betale for 4 forskellige enheder. Hvis jeg har forstået denne branche rigtigt, kan den være en af de mest spændende trends i dette årti.

Tag evt. et kig på Universal Display (Ticker: OLED). Alternativt LG (LPL) eller Samsung (SSUN).

Online undervisning

Da Corona blev erklæret som en Pandemi, var skoler og uddannelsessteder nødt til at tage drastiske og hurtige beslutninger, nemlig at fjernundervise. Selv inden pandemien, var der en forventet årlig tilvækst på 9,1%, hvilket vil resultere i et samlet marked på 330 milliarder USD i bare 2026. Dette bliver formentlig en del større pga. pandemien.

Denne tendens, kombineret med nødvendigheden af online undervisning pga. fortsat smittefare, resulterer formentlig i en uundgåelig vækst. Langt ude i fremtiden, kunne man forestille sig al læring helt automatisk bliver online, da det er tidsbesparende og dermed billigere over lang tid.

Tag evt. et kig på amerikanske 2U (Ticker TWOU), hvis du vil læse om en konkret spændende aktie, der måske kan få medvind, inden for denne tendens.

Robotter og automatisering

Robotter har i lang tid været en fremtidstrend og i takt med teknologien er blevet bedre og bedre, tror jeg vi inden for de næste år vil se et stort skifte fra mennesker til robotter. Der er selvfølgelig en del etisk på spil og jeg tror det er de færreste virksomheder, som tør erstatte for mange medarbejdere med robotter.

Hvorom alting er, er robotter kommet for at blive. Igen tror jeg corona pandemien har kickstartet denne revolution. Næsten alle vestlige virksomheder, er i en vis grad, afhængige af Kina.

Det er i høj grad gået op for mange virksomheder i denne pandemi, hvor sårbare de er uden Kina. Jeg tror det vil få en del virksomheder til at opføre nye fabrikker i eget land. Da vi i de vestlige lande har langt højere lønninger end i Asien, kan det bedre betale sig at få robotter til at udføre en del af det manuelle arbejde.

Dette betyder også, at man, i tilfælde af en ny virus og dermed evt. samfunds nedlukning, rent faktisk kan fortsætte sin forretning langt nemmere end konkurrenter, der ikke benytter sig af robotter. Dette fordi du formår at drive din virksomhed, uden særlig meget menneskelig kontakt.

Der er også en masse på spil imellem USA og Kina. Det er min opfattelse, USA vil gøre alt de kan, for at blive mindre og mindre afhængige af fremstilling og produktion i Kina. Politisk har der været en masse uro i snart nogle år og handelskrigen bunder måske blot i et kapløb om den bedste teknologi, de to lande imellem. Under alle omstændigheder, ligner det i hvert fald, det bliver mere og mere besværligt for de amerikanske selskaber, at lave forretning med Kina.

Det globale marked for robotter forventes at nå 170 millarder USD i 2027 med en årlig vækst på 13,5%.

Jeg vil anbefale dig at tage et kig på Cognex (Ticker: CGNX).

Fællestræk og kommende indlæg

Når vi ser på samtlige ovenstående tendenser, er det tydeligt, at teknologi vil spille en kæmpe rolle og går igen ved størstedelen af fremtidens trends. Det er ikke et tilfælde, teknologiaktier i den grad, har performet væsentlig bedre end resten af aktiemarkedet.

Tendensen er, at de virksomheder der forstår, udvikler og benytter sig af ny teknologi og dermed konstant er innovative, vil overleve og tage markedsandele. Alle de andre vil gradvist miste flere og flere markedsandele.

Corona har accelereret teknologi trenden, da det er gået op for samfundet, hvor sårbare vi er, uden den fornødne teknologi. Tendensen har hele tiden været der, men accelerationen har fået os 5-10 år hurtigere frem.

De næste trends jeg vil skrive om, vil omhandle nogle af følgende:

Virtual reality og augmented reality, kunstig intelligens, 5G (min foretrækkende trend), selvkørende biler og el biler, internet of things, cybersecurity, cloud, GIG, data, telehealth, digital payments.

OBS: for god ordens skyld, skal det nævnes, jeg selv ejer aktier i alle ovennævnte selskaber, undtagen Samsung.

Hvis du ønsker at blive inspireret af eller direkte kopiere min portefølje på Etoro, skal du blot oprette en bruger og søge på MKollerup og tryk “Kopier”. Det er gratis og din portefølje vil automatisk følge min. Mindste beløb er 200 USD. Jeg skriver ugentlige opdateringer og gode råd derinde.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button