Kryptovaluta

Derfor forventer jeg at blive millionær på kryptovaluta

Jeg anser kryptovaluta, som en af de mest spændende muligheder i dette årti. I dag vil jeg give dig en overordnet introduktion til hvad det er og hvorfor det formentlig er en sjælden gylden mulighed.

Hvad er kryptovaluta?

Jeg har selv haft svært ved at læse noget relevant på dansk omkring cryptovaluta. Derfor tænkte jeg det er på tide at komme med min egen tolkning, forståelse og tanker omkring bitcoin og kryptovalutaer. Min viden er dannet på baggrund af egen research, diverse podcasts og utallige artikler med analyser. Der findes meget få krypto analytikere og det kan være svært at vurdere hvilke, der er troværdige og dygtige.

En mand som Charlie Shrem, er værd at lytte til. Han var en af de første der købte og ikke mindst forstod bitcoin. Han startede også en af de første kryptobørser og blev mangemillionær på sine bitcoins, da han kun var i 20’erne.

Det er svært at forstå hvad kryptovaluta reelt er. Helt overordnet er det digitale valutaer, som via kryptografi sikrer transaktioner. Kryptovalutaer er baseret på en blockchain teknologi og det er denne, der er revolutionerende og ikke mindst en helt ny slags software, som spås at kunne bruges på rigtig mange måder de kommende år.

Bitcoin er den første, største og mest kendte kryptovaluta. Alle andre kryptovalutaer, er alternativer til bitcoin og deraf ordet Altcoins. Det er disse altcoins, jeg tror på vil belønne dig massivt, hvis du finder de rigtige og tør at investere nu.

Bitcoins og altcoins er decentraliseret og uregulerede, hvilket vil sige de ikke styres og reguleres af en centralbank eller regering. Derfor kan du også investere og tjekke kurserne 24 timer i døgnet.

Bitcoin har indkodet en “Halving”, hvilket betyder at belønningen for at “mine” bitcoins halveres hver 4 år. Det er via denne mining, bitcoins når ud i markedet. Denne halving er historisk set et meget bullish tegn, der i løbet af 6-12 måneder som regel skaber en eksplosiv stigning, først i bitcoin og derefter følger de bedste altcoins med.

Dette har vi netop set ske igen. Bitcoin er for nyligt nået nye højder og halvingen fandt sted den 11 maj 2020. Mange altcoins er fulgt med og jeg har selv mere end 10-doblet flere af mine altcoins investeringer de seneste 6 måneder, en enkelt mere end 30-doblet.

Derfor mener jeg det er en gylden mulighed og helt vanvittig asymmetrisk investering, der kun opleves en gang i hele livet. Dit potentielle tab er så småt (max 100%) sammenlignet med din potentielle gevinst. Der findes utallige eksempler, hvor altcoins er steget flere hundrede tusinde procent i værdi, en enkelt er steget over en million procent i værdi! Dvs. du har kunne lave SMÅPENGE om til millioner.

I mine øjne er risikoen lille, fordi den er kalkuleret i og med at 1000kr er nok, hvis du rammer rigtigt. Selv 500kr kunne have blevet til millioner, hvis du havde ramt nogle af de bedste altcoins.

Cointelegraph.com har en oversigt over de altcoins, der har oplevet højeste afkast, men der kan fx nævnes følgende: NXT, IOTA, NEO, Ethereum, Spectrecoin, Stratis osv.

Almindeligvis, når en investering med mulighed for et SÅ stort afkast opstår, er det yderst sjældent man MAX kan miste 100% indskud. Typisk er astronomiske afkast kun muligt, såfremt man gearer sin investeringer gevaldigt og dermed tager en skyhøj risiko, hvor du reelt kan miste mere end du investerer. Det er heldigvis ikke tilfældet her.

Tilbage til bitcoins nylige all time high. De andre gange bitcoin er steget markant, har det primært været drevet af private investorer, hvorimod det seneste års tid, har det tydeligvis været præget af betydelige institutionelle investorer! Det er den primære forskel på hvorfor investorerne denne gang, agerer endnu mere selvsikre.

Bitcoin er kodet således, at kun 21 millioner styk, nogensinde vil være til rådighed. Derfor skal efterspørgslen egentlig bare være nogenlunde intakt, for at aktivet fortsat vil stige mange år frem. Efterspørgslen behøver ikke engang stige, da udbuddet konstant er lavere og lavere.

En af de mest kendte platforme til handel med kryptovaluta, Coinbase, har set en stigende tendens til flere bitcoins “fjernes fra markedet”. Det ses ved at der er flere, der flytter dem over på et fysisk USB stik, i modsætning til blot at have dem stående på sin konto/ i sin portefølje. Dette kan indikere, at flere og flere vil beholde og opbevare deres bitcoins over længere tid.

Hvad kan kryptovaluta?

Blockchain teknologi er den mest sikre måde at opbevare, beskytte og sikrer al slags data på. Det kunne principielt have været brugt til at tracke hvem der har fået hvilken corona vaccine hvornår osv, til at købe et hus eller en bil uden mellemmand.

Da vi lever i et velfærdssamfund, er det sommetider svært at forstå hvorfor vi skulle have brug for digital valuta. Men forestil dig du er en fattig filippiner, der har fået arbejde på en kinesisk båd, for at kunne sende penge til og forsørge din familie. Det er mere eller mindre umuligt, som fattig, ofte uden ID nr eller lignende, at oprette en bankkonto. Men ved digitale valutaer, kan du på et splitsekund, gratis og sikkert sende penge til din familie. Hvis det ikke tilfører værdi, ved jeg ikke hvad gør.

Nogle landes valutakurs svinger så markant, at det vil være mindre risikabelt at få din løn udbetalt i bitcoins.

Du kan nu købe en Tesla med bitcoins og der er løbende flere store anerkendte brands, som begynder at acceptere betaling med bitcoin.

Ligesom alt andet, vil valutaer selvfølgelig også før eller siden digitaliseres.

Vi lever i en verden, hvor den unge generation og ikke mindst de innovative selskaber, er tilbøjelige til at erhverve sig ALT, der på nogen måde effektiviserer og gør noget nemmere og hurtigere. Revolutionerende teknologi er et værktøj til et opgør imod fx de traditionelle banker.

Blockchain teknologi vil muliggøre al overførsel, opbevaring, sikring, verificering af data og endda uden mellemmand. Fx køb af et hus uden 100 dokumenter, hvor du sparer omkostninger til bank og advokat.

Blockchain vil ændre og disrupte utallige brancher og uanede muligheder vil komme til. I samme grad som internettet, vil det ændre ALT. Og medføre mere end du kan forestille dig. Da internettet kom, havde ingen forudset sociale medier osv.

Smarte kontrakter via blockchain vil sikre fair og sikker overførsel af informationer. DeFi, decentraliseret finans, som ikke er styret af banker eller regeringer, vil tranformere vores verden.

Historisk set er det software, der typisk har gjort investorer rige. Adobe, Microsoft, Google, Facebook osv. Det er sjældent de små investorer, har haft mulighed for at komme med på vognen FØR Wallstreet og the big money. Denne nye type software, blockchain teknologi, må du ikke misse!

Cryptovaluta kan benyttes som en hedge imod traditionelle valutaer, der sandsynligvis vil falde de kommende år pga. diverse hjælpepakker.

Kryptovalutaer er den seneste tid begyndt at bevæge sig mere på egen hånd, hvorimod det for kort tid siden, fulgte aktiemarkedets udsving rimelig tæt.

Kina er ved at teste digital valuta og der er nogle der spår, at flere og flere landes incitament for at bløde op omkring bitcoin og crypto, bunder i man ikke ønsker at være så afhængig af og eksponeret imod den amerikanske dollar og USA generelt.

Kritik af kryptovaluta

Bankerne og regeringer er de mest kritiske, og dette selvfølgelig fordi det fratager dem muligheden for at være mellemmand og at kunne overvåge alle ens aktiviteter.

Kritikerne nævner fx at det bruges af kriminelle i og med det ikke kan spores, men de farligste og største kriminelle, er dog formentlig godt bekendt med det ville være en dum ide, da selve sporene i blockchain teknologien er umulige at fjerne.

Kritikerne siger bitcoin ingen underlæggende værdi har, men alt i livet har den værdi vi tillægger det og i med med udbuddet er begrænset, kan bitcoin nemt give markante yderligere stigninger de kommende år. Enhver pris afgøres af udbuddet og efterspørgslen.

Kritikerne siger også at det er svært at benytte som betalingsmiddel, da fx bitcoin, er så volatil og svinger meget i værdi. ALT der er nyt, svinger i værdi indtil det når sit naturlige leje. Der kan gå mange år før det sker, dollaren har da også været volatil. Dollaren kan dog bare pumpes ud, så den mister værdi, akkurat som på nuværende tidspunkt efter corona pandemien. Dollaren kan med andre ord manipuleres og det kan bitcoin ikke. Desuden kan man købe og betale med en brøkdel af en bitcoin.

Heldigvis er det stadig svært at forstå, og det er derfor muligheden for historisk afkast fortsat er intakt. Lige da internettet kom, forstod folk heller ikke, hvis du sagde “Tjek min hjemmeside”.

Square, Paypal, Facebook, Visa, Google er bare nogle af de mange virksomheder, som har direkte eksponering til kryptovaluta. Disse selskaber er så store og betydelige i verden. De involverer sig ikke i bitcoin, fordi de ønsker at promovere og glæde bitcoin verdenen.

De gør det fordi de har indset det er nødvendigt, fordi det er fremtiden. Det er så småt ved at gå op for de største virksomheder, at det er starten på en revolution, du ligeså godt kan være en del af. De nævnte selskaber, er sjovt nok også nogle af de absolut mest innovative de sidste mange år.

Bitcoin og digitale valutaer er fremtiden, men det er stadig svært for mange mennesker at indse. Forestil dig, at du med en tidsmaskine rejste tilbage til fx middelalderen og skulle købe en ko. Her ville du så give 5000kr i sedler, men fordi værdien af de 5000kr på daværende tidspunkt ikke var kendt, ville du ikke kunne købe koen, med mindre du ville bytte med 10 høns. Det er et eksempel på bitcoin stadig er foran vores tid. Det ligner rigtig meget den helt almindelige tvivl og frygt ved noget nyt, vi endnu ikke helt kender til.

Dengang internettet kom, var der heller ikke mange der troede på, det ville ændre verden. Historien har vist, at hver gang noget revolutionerer verden, tager det tid og kun de mest risikovillige og erfarne investorer, får en bid af kagen. Sjovt nok, er det investorer, der var tidligt inde i Facebook, Google osv, der nu er allermest positive omkring kryptovaluta. Hvad ser de, som størstedelen ikke ser? Selvom toget virker til at være kørt, befinder det sig endnu kun på første station.

De, der for år tilbage (fx JP Morgan) kaldte det direkte snyd, er selv på vej med deres egen coin. Hedgefonde ændrer deres reglement, således at de også kan/må investere i krypto. Vi er ligeså stille midt i en kæmpe revolution, hvor intet bliver som det var og er.

Den største og umiddelbart eneste risiko, jeg selv aktuelt ser ved bitcoin og kryptovaluta, er hvis det bliver decideret forbudt. Eller at stater og regeringer, kan se potentialet, men dermed fx kun lovliggøre deres egen form for digital valuta.

Hvilke kryptovalutaer skal man købe?

Jeg ejer utallige kryptovalutaer, men de følgende 8 er dem, jeg aktuelt tror allermest på. Flere af dem, har jeg allerede i skrivende stund tjent over 1000% på. Husk det er høj høj risiko, men du kan højst tabe det investerede beløb, med mindre du gearer, som jeg aldrig selv ville gøre.

Tron, Ada, Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Augur, Polkadot, Basic Attention Token.

Bitcoin, Ethereum, Tron og Ada kan fx købes via Etoro.

Chainlink, Augur og Basic Attention Token kan fx købes via Coinbase.

Polkadot kan fx købes via Kraken.

Fællestræk for de ovenstående, er et kæmpe adresser bart marked, en dygtig ledelse og kæmpe potentiel vækst fremadrettet.

Kryptovaluta udgør over 10% af mine samlede investeringer. Jeg mener faktisk ikke det er risikabelt, for når du max kan tabe 100%, men potentielt tjene 100.000%, bliver det en asymmetrisk investering, i en grad som MEGET sjældent ses og bør udnyttes. Du opnår en kalkuleret risiko, ved at investere mindre “ubetydelige” beløb, som kan være decideret livsændrende. Hvornår har du sidst haft muligheden for at blive RIG på blot 1000kr? Det er muligt her, mine damer og herrer.

Hvis du har fundet dette indlæg interessant, vil følgende også have din interesse:

Kryptovaluta 2.0 – Finansblog.dk

Hvis du ønsker at vide, hver gang jeg offentliggør et nyt indlæg på min blog, kan du følge mig på instagram: finansblog.dk.

Hvis du ønsker at blive inspireret af eller direkte kopiere min portefølje på Etoro, skal du blot oprette en bruger og søge på MKollerup og tryk “Kopier”. Det er gratis og din portefølje vil automatisk følge min. Mindste beløb er 200 USD. Jeg skriver ugentlige opdateringer og gode råd derinde.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

7 Comments

 1. Jeg vil gerne med på kryptovognen, men jeg er virkelig i tvivl om, hvilken børs jeg skal starte ud med. Har du et godt råd? Jeg er newb.

  1. Hej Mette
   Tak for din kommentar. Hvis du ønsker at starte stille ud med de mest “anerkendte” coins, er Etoro eller Coinbase nok nemmest og mest brugervenligt for dig. Hvis du ønsker nogle af de små ultrarisikable, er Kraken en god platform til det. Jeg ejer selv kryptovalutaer på alle 3 platforme. De bedste hilsner Martin

 2. Hej!
  Hvad er din strategi angående kryptovaluta? Altså hvordan finder du ud af hvilke en du tror på osv😁

  1. Hej Tommi. Helt overordnet er det vigtigst for mig hvilke folk der står bag den pågældende coin, vækstpotentialet, aktuel markedsværdi og at det totale adresserbare marked skal være stort nok. På den måde minder tilgangen ret meget om aktier. Jeg lader mig også inspirere af fx Charlie Shrem, som efter min mening er den bedste inden for crypto generelt. De bedste hilsner Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button