AktierInvestering

Digitale betalinger, pengeløst samfund og aktier

I dag gennemgår vi en kort introduktion til digitale betalinger og konkrete bud på hvilke aktier, der efter min mening, kan give dig en god eksponering imod denne spændende og hastigt voksende trend.

I flere hundrede år, har sedler og mønter været udgangspunktet ved enhver handel, men denne metode er så småt ved at blive fuldstændig erstattet. Den helt store årsag til dette, skyldes såmænd blot teknologiens udvikling.

I takt med størstedelen af den fysiske handel er flyttet online, har der været større og større behov for digitale løsninger. Disse løsninger gør det nemmere og hurtigere at lave en handel. Flere og flere regler samt regulative tiltag i kampen imod terror og hvidvaskning, besværliggøre også brugen af kontanter.

Vi galoperer imod et decideret pengeløst samfund, som reelt betyder finansielle services, der fuldstændig erstatter brugen af fysiske penge.

Nogle af fordelene ved det pengeløse samfund er: mindre smitte af sygdomme igennem kontanter, mindre risiko for terror finansiering, hvidvask samt skatteunddragelse, da fysiske penge selvsagt ikke kan spores. Du er endvidere beskyttet som forbruger og har rettigheder i tilfælde af du fx får misbrugt dit kort.

Disse førnævnte fordele er yderst samfundsrelevante og dermed være højt prioriteret politisk af de fleste lande i verden.

Markedet for digitale betalinger forventes at vokse med 17,6% årligt frem til 2025, hvor det når 132,5 mia. USD. Disse tal er ifølge Grand View Research.

Hvilke aktier vil profitere

Der er masser af aktier, der allerede har og fortsat vil profitere af behovet for digitale betalinger. Jeg synes Paypal er en af de mest spændende inden for branchen.

Dette fordi de er markedsledende i en vækst branche, konstant innovative og med stærk fokus på vækst og fremtids tendenser. De slog endnu engang forventningerne i deres seneste regnskab og leverede faktisk rekordregnskab på mange parametre.

Paypal’s Venmo, der bl.a. bruges til at overføre penge via telefon, tager konstant markedsandele. Paypal genererer et stærkt free cashflow, som igen kan bruges til vækst og videreudvikling.

Udover Paypal, synes jeg Square, StoneCo og PagSeguro er super spændende. (Tickers: PYPL, SQ, STNE, PAGS). Jeg vil anbefale dig at se nærmere på disse aktier.

Ovenstående aktier kan forekomme dyre, set ud fra nuværende nøgletal, men vækst aktier i stærke brancher, fremstår mere eller mindre aldrig billige, kun set i bakspejlet! Amazon har virket “dyr” i årtier, men afkastet har været fuldstændig fantastisk. Winners keep on winning.

Dyrt har det med at blive dyrere og billige aktier har en tendens til at blive billigere. Næste indlæg, vil omhandle 5G, min foretrækkende trend.

OBS: for god ordens skyld, skal det nævnes, at jeg selv ejer aktier i alle ovennævnte selskaber.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button