AktierInvestering

Eksempel på en lav risiko portefølje

Jeg har altid stræbet efter at skrive om de mest spændende aktier, der potentielt kan være livsændrende, men i dag får du mit bud på en lav risiko portefølje.

Det er den slags portefølje, jeg personligt anser som en særdeles lav risiko portefølje. Den slags, jeg ville turde anbefale til en bedstemor, som skal bruge pengene inden for få år.

Som bekendt, er der ingen aktier, der kan betegnes som sikre. Når det er sagt, findes der en håndfuld aktier, som befinder sig i så unikke positioner, at de nærmest har monopol på deres respektive felt.

Her er de endt, takket være deres brand, deres moat (konkurrencefordel), en dygtig ledelse, et uundværligt produkt, deres historik og dermed indsigt og erfaring, der med stor sandsynlighed, betyder de vil generere et fornuftigt afkast årtier frem, akkurat som de har gjort hidtil.

Mange gange gentager historien sig og en branchevinder er typisk branchevinder af en årsag og utrolig svær at udfordre for andre. Disse selskaber er så magtfulde, at de ved den mindste alvorlige konkurrence, har midlerne til blot at købe en evt. farlig konkurrent, uagtet prismærke.

Samtlige selskaber er meget nær deres højeste kurs nogensinde, hvis ikke absolut højst. Det er selskaber, der har leveret år efter år. En aktiekurs lyver ikke. En fantastisk kursudvikling over så mange år, opnås kun af fantastiske selskaber, med en ekstraordinær evne til at skabe afkast til deres aktionærer.

Det gør de fleste primært, ved at være profitable og forrente deres egenkapital og opretholde en fantastisk indtjening pr aktie, i et uhørt tempo.

Investering og risiko varierer fra person til person og det er derfor ikke sikkert du er enig i de følgende selskaber. Dette er blot min personlige holdning. Som altid er intet en købsanbefaling, blot mit syn på hvilke aktier, der er af lav risiko.

Mit bud på en lav risiko portefølje med 10 aktier, ser ud som følgende; (tilfældig rækkefølge)

Lav risiko aktier

Novo Nordisk , ticker: NOVO-B.CO

Johnson & Johnson , ticker: JNJ

Berkshire Hathaway , ticker: BRK-B

The Coca-Cola Company , ticker: KO

The Walt Disney Company , ticker: DIS

The Proctor & Gamble Company , ticker: PG

NextEra Energy, Inc. ticker: NEE

The Home Depot, Inc. ticker: HD

Apple Inc. ticker: AAPL

PepsiCo, Inc. ticker: PEP

Jeg føler mig overbevist om at de ovenstående aktier, vil levere et fornuftigt afkast fremadrettet. Jeg mener det er fornuftige selskaber, der befinder sig i yderst gunstige situationer. Tilsammen udgør de en god lav risiko portefølje. Alle selskaber kan blive ramt af skandaler og udefrakommende begivenheder, som fx Covid. Men vindere har en tendens til at vinde.

Tusinde tak hvis du har læst med hertil.

Hvis du ønsker at blive inspireret af eller direkte kopiere min portefølje på Etoro, skal du blot oprette en bruger og søge på MKollerup og tryk “Kopier”. Det er gratis og din portefølje vil automatisk følge min. Mindste beløb er 200 USD. Jeg skriver ugentlige opdateringer og gode råd derinde.

Hvis du ønsker at vide, hver gang jeg offentliggør et nyt indlæg på min blog, kan du følge mig på instagram: finansblog.dk.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Check Also
Close
Back to top button