Aktier

En potentiel disruptor inden for fremtidens ejendomshandel

Jeg har tilladt mig selv at holde lidt ferie de seneste uger, men i dag skal vi endelig se på endnu en utrolig spændende aktie. Igen er det med skyhøj risiko, men jeg mener potentialet opvejer risikoen mange gange.

Ligesom i mine andre seneste indlæg, er der fokus på de aktier jeg aktuelt ejer med allerhøjeste risiko. Hvis du ikke har læst de første 2, vil jeg råde dig til at gøre det. Det giver dig forhåbentlig en indikation af hvad jeg ser efter, hvorfor og hvordan selskaberne overordnet anskues. Se evt. følgende 2 link:

14 aktier jeg ejer med ALLER højeste risiko! (IKKE biotek) – Finansblog.dk

Denne højrisiko aktie kan mindst 10 dobles! – Finansblog.dk

Jeg vil lige gøre det klart, jeg ejer eller skriver næsten ALDRIG om en aktie, der ikke mindst (i mine øjne) kan 3 dobles. Dette primært fordi min investeringsfilosofi bygger på tanken omkring asymmetrisk investering. Med det, mener jeg at den potentielle gevinst skal være MARKANT højere end det maksimale tab.

På denne måde tilstræber jeg at slå markedet. Det er nemlig ikke mange gange man skal ramme plet, før ens portefølje gennemsnitligt leverer rigtig fornuftigt. For når man rammer plet, er det med en sådan kraft, at denne eller de vindere i den grad overskygger de eventuelle tabere.

Markedsafkastet er generelt båret af meget få vindere og her finder vi også årsagen til hvorfor jeg ikke synes ETF’er eller Indeks er interessante. Jeg bruger adskillige timer på aktiemarkedet og bilder mig selv ind, jeg over tid kan slå markedet, fordi jeg historisk har kunne finde mange af vinderne.

Hvis man ikke ønsker eller kan bruge meget tid på aktiemarkedet, er ETF’ere og Indeks investering helt fint. Men jeg stræber efter mere.

Nå, tilbage til dagens højdepunkt. Vi skal se på en spændende potentiel vinder, inden for en af de absolut største sektorer i verden, nemlig køb og salg af ejendomme. Vi taler således om et KÆMPE marked, hvor blot en meget lille markedsandel, kan få dette selskab til at vækste enormt de kommende år. En vækst i en grad, der vil få deres aktiekurs til at eksplodere.

Selskab: OPENDOOR (ticker: OPEN)

Aktuel aktiekurs: 19,18 USD

Markedsværdi: 11,6 mia. USD

Opendoors mission er at gøre ejendomshandel nemt, simpelt, hurtigt og ikke mindst digitalt! Dette vil de gøre via deres iBuying platform.

På få minutter, kan man få et kontant tilbud, hvis man vil sælge sin bolig. Du vil således kunne sælge eller købe på meget få dage og uden langtrukne bankmøder. Derudover slipper man også for usikkerheden i og omkring hvornår ens bolig sælges og til hvilken pris samt vilkår.

Opendoors innovative tilgang og teknologi, gør at du via deres app, selv kan låse dig ind og se huset, du måske ønsker at købe.

Manglende eller begrænset brug af ejendomsmæglere, holder salæret i bund og opretholder fleksibiliteten i du kan se huset når det passer dig.

Det smarte ved at sælge og eller købe fra Opendoor, er også du selv meget nemmere kan påvirke overtagelses eller fraflyttelses dato. På den måde slipper man for at skulle have opbevaret sine ting midlertidigt på et lager, betale på 2 lån i en rum tid og generelt bekymringen ved man aldrig ved hvornår ens hus bliver solgt.

Jeg tror på det giver en kæmpe værdi, man selv kan se et hus, når det passer i kalenderen. Du kan se det flere gange, du kan tage en håndværker med hvis du er i tvivl om noget, du kan bruge al den tid du ønsker uden en ejendomsmægler/sælger, der ånder dig i nakken. Hvis du ønsker det, kan man dog sagtens bede en Opendoor medarbejder om at præsentere ejendommen.

De anmeldelser jeg har læst fra både købere og sælgere, indikerer Opendoor rent faktisk lykkes med at gøre ejendomshandel nemt og simpelt. For at “fuldende” oplevelsen og servicen, tilbyder Opendoor også finansiering af selve ejendommen.

Opendoor var hårdt ramt af pandemien og det påvirkede væksten og omsætningen markant og mere end investorerne havde forventet. Jeg tror på de besidder evnerne til at eksekvere og opretholde en sund vækst. Det koster mange penge at vækste. I særdeleshed når man træder ind på nye markeder. Opendoor forventer her i 2021, at fordoble antallet af amerikanske stater de befinder sig i.

Teamet fremstår stærkt med Eric Wu i spidsen. Eric Wu har stiftet flere succesfulde selskaber, som er opkøbt af større spillere inden for de respektive brancher. Den øvrige ledelse har tydeligvis solid erfaring fra mange andre spændende selskaber, fx fra mindre til større roller i selskaber som Yahoo, Netflix, GoDaddy, Square mfl.

Eric Wu som er CEO og medstifter af Opendoor, ejer ifølge Yahoo Finance ca. 6,5% af aktierne. Det er altid kærkomment og et godt tegn for en investor, at en grundlægger ejer en stor andel. Det sender et stærkt signal at ledelsen har hånden på kogepladen. Softbank kan også nævnes som en betydelig ejer med 12% af de udestående aktier. Softbank er kendt for at være særdeles gode til at spotte små juveler i form af selskaber. Deres vel nok mest kendte investering, var i Alibaba og det anses som en af de absolut bedste investeringer nogensinde.

Største risici: jeg mener den største risiko er at Opendoor tager munden for fuld og får opkøbt al for mange ejendomme på toppen og pludselig ligger inde med ejendomme, der i tilfælde af et udfordrende husmarked, kan være svært at realisere for at kunne drive væksten og forretningen videre.

Hvis væksten ikke genoptages hurtigt, vil de fleste investorer formentlig blive nervøse og miste tålmodigheden samt tilliden til Opendoor. Kassebeholdningen er også vigtig, for hvis Opendoor løber tør for penge, bliver der formentlig hentet ny kapital ved udstedelse af nye aktier, som kortsigtet i hvert fald vil få de eksisterende aktier til at falde. Det er derfor afgørende at Opendoor forbedre deres nuværende frie cash flow, så selskabet sikkert kan drives videre. Opendoors gross margin forbedres stille og roligt. Det er et positivt tegn, der fortæller at de tjener/bibeholder mere pr dollar de omsætter for.

En stor del af forretningsmodellen går ud på at købe øjeblikkeligt til en fornuftig, men lidt under markedspris, for derefter at istandsætte overordnet og ofte blot kosmetisk. Således tilstræber Opendoor at tjene rigtig gode penge i fremtiden og ikke mindst blive profitable. Kombinationen af pengestrømme kunne godt blive lukrativ. Gennem gebyrer i forbindelse med køb og salg, lånefinansiering og ikke mindst profitten for differencen imellem hvad en ejendom er erhvervet til, kontra salgsprisen.

Konkurrenter: Som tidligere nævnt, tror jeg blot en lille markedsandel i et SÅ stort marked, vil kunne mangedoble kursen. Men det er svært at nævne Opendoor, uden også at nævne deres konkurrenter. Jeg anser følgende som særdeles interessante konkurrenter og ejer aktier i samtlige inkl. Opendoor; Zillow, Redfin og eXp World Holdings.

Den eller de der vinder, vinder stort. Og det er vigtigt at huske på, markedet er stort nok til adskillige selskaber kan gøre det fortrinligt, fordi der er plads til dem alle. Det kan sagtens være en helt femte vinder. Men mine penge er lagt på de ovenstående 4 selskaber.

Der tales meget om platforme disse år, fordi såfremt man formår at være den primære platform inden for sit område, er succesen mere eller mindre garanteret. Netflix, Amazon, Facebook osv. er gode eksempler på, hvor meget det betyder at være den primære go-to platform. Hvis Opendoor bliver den foretrukne platform inden for ejendomshandel, vil deres kurs nemt kunne 10-20 dobles fra nuværende niveau.

Ifølge de analytikere der aktuelt dækker aktien, forventes der en årlig vækst i omsætningen på 30,8%. Til sammenligning forventes sektoren generelt “kun” at vækste 11,3%.

Alt i alt mener jeg, vi ser en utrolig spændende aktie, inden for en meget spændende branche, en fornuftig ledelse med stor ejerandel og dermed hånden på kogepladen, gode muligheder for stærk vækst fremadrettet samt en lav markedsværdi. Jeg mener derfor der er nok parametre opfyldt, til dette kan blive en 10-dobler aktie. Opendoor kunne godt blive en fremtidig vinder. Tænk på hvor mange brancher der de seneste år er blevet transformeret eller i gang med det. Dette vil selvfølgelig også ske inden for ejendomshandel. Opendoor gør ejendomshandel nemmere, hurtigere, billigere og mere enkelt.

Til slut, vil jeg pointere Opendoor aktuelt ikke er en aktie darling, hvilket tydeligt fremgår af deres aktiekurs. Corona klø sparkede som sagt hårdere til Opendoor og deres forretning end markedet forventede. Derudover påvirkede markedets frygt for hurtigere og højere inflation rigtig mange mindre vækst aktier, da risiko appetitten aftog. Det er min egen personlige holdning, at vi køber tæt på bunden i de nuværende niveauer. I august aflagde Opendoor 2. kvartals regnskab, som understregede det igen går den rigtige vej. Omsætningen steg 59% og Opendoor solgte 3481 ejendomme, altså hele 41% mere end de gjorde i første kvartal.

Hvis du har fundet indlægget interessant og selv ønsker at gå mere i dybden, kan du klikke på følgende link:

Opendoor | Sell your home the minute you’re ready.

Opendoor var oprindeligt en SPAC. Hvis du er nysgerrig omkring hvad det betyder, kan du læse mere via følgende link:

Introduktion til SPACs og hvilke SPAC aktier bør man købe? – Finansblog.dk

Hvis du ønsker at vide, hver gang jeg offentliggør et nyt indlæg på min blog, kan du følge mig på instagram: finansblog.dk.

Hvis du ønsker at blive inspireret af eller direkte kopiere min portefølje på Etoro, skal du blot oprette en bruger og søge på MKollerup og tryk “Kopier”. Det er gratis og din portefølje vil automatisk følge min. Mindste beløb er 200 USD. Jeg skriver ugentlige opdateringer og gode råd derinde.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button