Aktier

Endnu en højrisiko aktie, der kan 10-dobles

Jeg fortsætter “serien” af højrisiko aktier jeg ejer, som jeg mener har potentiale til at 10-doble din investering.

I dag skal vi se på endnu en spændende aktie. Og fremgangsmåden vil være den samme som altid. Hvis du elsker højrisiko aktier og potentielle kæmpe gevinster, håber jeg du også har læst nedenstående indlæg:

14 aktier jeg ejer med ALLER højeste risiko! (IKKE biotek) – Finansblog.dk

Denne højrisiko aktie kan mindst 10 dobles! – Finansblog.dk

En potentiel disruptor inden for fremtidens ejendomshandel – Finansblog.dk

En vækst aktie med 10-dobler potentiale – Finansblog.dk

Lad os komme i gang. I dag er det en software aktie, som jeg mener går en spændende fremtid i møde.

Selskab: Palantir Technologies Inc, ticker: PLTR

Aktuel aktiekurs: 28,71 USD

Markedsværdi: 56,07 mia. USD

Bemærk Palantir har en markant højere markedsværdi, end de fleste aktier jeg almindeligvis beskæftiger mig med. Det er ikke altid samtlige af mine kriterier kan opfyldes, men en høj markedsværdi, kan forsvares og opvejes, såfremt selskabet har en essentiel betydning og gode udsigter for vækst.

Palantir er et software selskab, som via deres platform, hjælper regeringer med opsamling af og analyser af data. Formålet er at mindske risikoen for terror og Palantir blev faktisk stiftet på baggrund af 9/11 tragedien. Den amerikanske regering, herunder fx FBI og CIA, benytter Palantirs software og det siges softwaren var med til at opspore Osama Bin Laden år tilbage.

Derudover henvender Palantir sig også til virksomheder. Igen med henblik på indsamling af data, for at gøre det konkret og brugbart. Data er ofte ustruktureret og svært at omdanne til noget relevant og ikke mindst analysere, men her er Palantir meget dygtige.

Jeg har tidligere på bloggen omtalt teknologi selskabers eksponentielle vækst som yderst interessant. Dette fordi når selve produktet er udviklet, bliver det ikke synderlig dyrere at skalere og dermed vækste. Et eksempel kan være Netflix. Om Netflix har 1000 eller 1.000.000 kunder, betyder ikke nævneværdigt for deres udgifter. Vedligeholdelsen af et produkt og videreudvikling mv., skal jo under alle omstændigheder betales, men i bund og grund hæves udgifter ikke markant, når fx et software selskab vækster.

Forestil dig derimod en bilforhandler. Hvis en bilforhandler skal vækste markant, har det brug for endnu en butik med indretning, nye biler, administration, mekanikere osv. Det er dermed rigtig dyrt for de traditionelle selskaber at vækste i et hastigt tempo.

Det er årsagen til teknologi selskaber formår at vækste eksponentielt. Dette kan også forklare hvorfor et givent teknologi selskab på én og samme tid, kan vurderes meget dyrt af nogle investorer, imens andre investorer anser det som et billigt selskab. Altså alt efter om forventningerne til den kommende høj eller hyper vækst er indpriset eller ej. Hvis du sælger til 100 kunder, forekommer din aktiekurs måske dyr, da salget er småt, men pludselig kvartalet efter, oplever du en kæmpe salgsvækst UDEN tilsvarende udgifter og på et øjeblik fremstår din aktiekurs billig.

Nå, tilbage til dagens aktie, Palantir 🙂

Palantir har som sagt skabt en software platform for regeringer og en tilsvarende for virksomheder. Bl.a. via kunstig intelligens hjælper Palantirs software, med at skabe datadrevne beslutninger.

I forhold til terror forhindring, indhenter Palantir automatisk og i realtid data, der bruges til at planlægge missioner og analysere risiko mm.

En af de store fordele for Palantir er ledelsen. Den består bl.a. af Peter Thiel. Thiel er en meget anerkendt dygtig forretningsmand, hvis CV bevidner om betydningsfulde roller i nogle af verdens absolut største selskaber. Her kan eksempelvis nævnes at Thiel var medstifter af Paypal og har været en del af ledelsen hos Facebook. Thiel ejer i øvrigt over 7% af Palantir.

Af andre interessante navne på ledelses niveau, kan nævnes Spencer Rascoff, som vel nok er mest kendt for at være medstifter af Zillow Group (en af USA’s største selskaber inden for ejendomshandel). Rascoff har også haft betydningsfulde roller hos TripAdvisor og Expedia. I skrivende stund ejer ledelsen samlet omkring 10% af Palantir og det må derfor siges, at både ledelsen som helhed og deres insider ejerandel er godkendt. Det kan også nævnes at det populære ARK Invest med Cathie Wood i spidsen, ejer 1,57% af Palantir.

Omsætningen forventes at vokse 26,40% årligt. Til sammenligning forventes branchen at vokse med 14,5% årligt.

Palantir har 2,3 mia. USD i cash og denne cash i kombination med deres meget lav gæld (0,2 mia. USD), aftager selvsagt noget risiko.

Palantir er blevet free cash flow positive, hvilket giver dem en fleksibilitet til videre vækst. Dette kan fx ske via opkøb og integrering af små eller mellemstore interessante selskaber.

Jeg ser et uendelig stort total adresserbart marked for denne slags software (estimeret 119 mia. USD). Det vurderes Palantir indtil videre “kun” har erobret 1%. De industrier Palantir er en del af vil vækste markant de kommende år og der er ikke grænser for, hvad regeringer og i særdeleshed USA’s forsvar og efterretningstjeneste, vil bruge af penge på terrorbekæmpelse. Det er imponerende Palantir forventer en så stærk vækst, på trods af deres indtil videre lave penetration af markedet.

Regeringer er selvfølgelig attraktive som kunder, men den primære vækst, skal helt klart drives mere og mere af “virksomheds”-relaterede kunder fremadrettet.

Risici: En af de største risici er, at Palantir har en relativ høj kunde koncentration, altså at kontrakter med regeringer fylder en del i deres omsætning. Det ville helt sikkert være mindre risikabelt, hvis enkelt kunder/regeringer ikke stod for en større andel. Såfremt disse kontrakter opsiges, vil det nemlig kunne mærkes hos Palantir.

Derudover er der massiv konkurrence på området for software til data opsamling og analyse til virksomheder. Så der skal kæmpes for at bibeholde og ikke mindst erobre nye virksomheder, så Palantir har kræfterne til videreudvikling.

Software på et så avanceret niveau er i sig selv svært at forstå. Det er bestemt også en risiko. Derfor er det nødvendigt at læne sig op af de finansielle data, ledelsen samt de helt konkrete eksempler på brug af Palantirs software.

For at opsummere, ser jeg en spændende vækst aktie, i et lukrativt og kæmpe total adresserbart marked med en super erfaren ledelse, som har hånden på kogepladen. Hele digitaliseringen af samfundet og verden, vil formentlig give Palantir medvind pga. nødvendigheden af opsamling af data, analyse af data og ikke mindst sikker opbevaring af data.

Hvis du ønsker at vide, hver gang jeg offentliggør et nyt indlæg på min blog, kan du følge mig på instagram: finansblog.dk.

Hvis du ønsker at blive inspireret af eller direkte kopiere min portefølje på Etoro, skal du blot oprette en bruger, søge på MKollerup og trykke “Kopier”. Det er gratis og din portefølje vil automatisk følge min. Mindste beløb er 200 USD. Jeg skriver løbende opdateringer og gode råd derinde. Få mere info og guide til oprettelse her: Sådan kommer man nemmest og hurtigst i gang med at investere! (Guide til oprettelse på eToro platform) – Finansblog.dk

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button