Aktier

High risk high reward aktie, der kan 10-doble sin værdi

Aktie der kan 10-dobles

I dag skal vi se på en fintech aktie, der rummer et kæmpe potentiale på 5-års sigt.

Jeg vil gå lige til sagen og jeg formoder I så småt kender fremgangsmåden.

Selskab: SoFi Technologies, Inc

Aktuel aktiekurs: 16,84 USD

Markedsværdi: 13,47 mia. USD

SoFi (Social Finance) tilstræber at blive en såkaldt super app, inden for finansielle services. Målet er at følge, hjælpe og guide kunder omkring alt, der vedrører økonomi eller finans. For at kunne det, skal man tilbyde en bred vifte af muligheder og det er netop hvad SoFi gør.

De tilbyder således en platform hvor du kan låne, opspare og investere, herunder også i kryptovaluta. Derudover kan man købe forsikringer, oprette pension mm. Du optjener point når du benytter deres tjenester og produkter. Disse point kan fx bruges til eksklusive medlemsfordele.

CEO og direktør, Anthony Noto har et flot CV som bekræfter betydelige og ledende roller i prominente selskaber som Goldman Sachs og i særdeleshed hos Twitter, hvor han har været både COO og CFO i flere år. Anthony Noto ejer aktuelt “kun” under en halv procent af SoFi’s aktier. Dog alligevel en sjat, der i skrivende stund udgør ca. 37 mio. USD, hvilket svarer til knap en kvart milliard danske kroner. Anthony Noto’s incitament for en stigende aktiekurs, må derfor alligevel siges at være tilstede.

Af andre interessante skikkelser kan nævnes Clay Wilkes, der fungerer som Executive Director hos SoFi. Wilkes er stifter af Galileo Financial Technologies og var CEO i 20 år. Galileo Financial Technologies tilbyder en platform til payment processing / behandling af betalinger, fx til brug for digitale banktjenester.

Denne Galileo platform har SoFi opkøbt og dermed integreret i deres ydelser. Men, det er altså andre finansielle services-udbydere, som rent faktisk benytter SoFi’s platform til betalingsprocesesser for deres platforme. Dette kan blive rigtig stort.

Wilkes har som stifter af Galileo platformen derfor en yderst relevant og nødvendig erfaring fra fintech branchen. Wilkes tør også lægge hånden på kogepladen, for han ejer ikke mindre end 6,79% af SoFi.

Den sidste jeg vil nævne er Magdalena Yesil, der ejer 0,10% af SoFi. Yesil kan også prale med et indgående kendskab til teknologi branchen, med ledende roller i selskaber som Salesforce og Zuora for blot at nævne et par stykker. Yesil startede karrieren som Design Engineer hos AMD og har været en del af Silicon Valley i 3 årtier.

Samlet set, tør jeg derfor godt stå inde for, vi har en ledelse med den nødvendige erfaring, et indgående kendskab og netværk i branchen. Det er altid et godt signal og samlet set ejer insidere lige under 8% af SoFi. Softbank er i øvrigt også en af de største ejere. Jeg har tidligere omtalt Softbank på bloggen, hvor jeg mindede om, at de anses som dygtige investorer, der bl.a. formåede at finde Alibaba på et meget tidligt tidspunkt.

Det forventes SoFi’s omsætning vil vækste med hele 32% årligt de kommende år. Til sammenligning forventes markedet, blot at vokse med 9,8%.

Indtjeningsvæksten forventes at vokse med hele 69,9% årlig, hvorimod det generelle markeds indtjeningsvækst kun forventes at vokse med 14,9%. Det forventes dermed SoFi bliver profitable inden for de næste 3 år. Det er et godt tegn, for på lang sigt, er indtjeningen pr aktie vigtig, da den i sidste ende influerer kursudviklingen markant.

SoFi har formået at vækste deres antal af brugere fra 700.000 i 2019 til over 2,5 mio! Det er imponerende tal og bekræfter der er interesse og tilfredshed omkring deres produkter og services. Det er i øvrigt OTTENDE kvartal i træk, at SoFi har berettet om år-til-år vækst i brugerantal. Det ses altså ikke så ofte, hvis nogen skulle være i tvivl. 🙂

Gennemsnits kunden bruger kun 1,5 af deres mange produkter, så der er kæmpe potentiale fremadrettet.

Jeg mener den største risiko er konkurrence. SoFi møder massiv konkurrence fra flere konkurrenter, heriblandt en af mine yndlingsaktier; Square. Flere og flere vil flokkes om de samme kunder. SoFi’s udlån blev påvirket negativt under pandemien, primært drevet af manglende studielån mv. pga. ned lukninger. Det er vigtigt dette forretningsben kommer tilbage på rette spor.

Alt i alt ser jeg en stærk vækstaktie med meget interessante vækstrater i en branche som før eller siden bliver disruptet og transformeret. Jeg ser en relativ lav markedsværdi, væksten taget i betragtning. Jeg tror på ledelsen er dygtige nok til at eksekvere. Jeg mener denne aktie kan 10-dobles inden for de næste 5 år. Det totale adresserbare marked er nærmest uendeligt. SoFi bevæger sig inden for utallige spændende del-brancher på en gang.

Jeg tror en del mennesker er trætte af de traditionelle banker, der ofte betyder skyhøje gebyrer. Jeg tror også det giver en fantastisk fordel, at alt kan være samlet et sted. Det at du har et fuldt overblik over din økonomiske situation, giver dig formentlig en indsigt, der betyder du reelt kan planlægge din finansielle fremtid. SoFi stræber i hvert fald efter livslange kunderelationer, hvor hvert enkelt individ får muligheder, for at kunne opfylde deres drømme økonomisk.

De unge mennesker og den nye generation, gider ikke forholde sig til forsikringer et sted, bank et andet sted osv. De ønsker et simpelt samlet overblik og alt dette på EN nem super app.

Hvis SoFi bliver bare en af de primære one-stop platforme for finansielle services i fremtiden, vil denne aktie nemt kunne 10-dobles. Der tilføres konstant nye services i takt med brugerfladen vokser markant. Tilfredse bruger, der benytter flere og flere produkter og mere og mere tid på platformen, skaber mere og mere vækst, som i sidste ende plejer at skabe en sund og vellykket forretningsmodel. Og det er lige hvad der skal til, før vi kan tale om en 10-dobling af aktiekursen. Den tiltagende voksende kundedatabase, vil give SoFi en masse uvurderlig data, som vil gøre det muligt at analysere og derefter matche kundernes enkelte behov.

Helt aktuelt, har SoFi ansat Chad Borton som president for deres forestående Bank division. De har nemlig ansøgt om en decideret banklicens. Ansættelsen indikerer og signalerer, at de har en klar forventning om denne snarest godkendes. Baggrunden for denne banklicens skal findes i SoFi på nuværende tidspunkt reguleres af 50 forskellige stater mht. deres lån og deraf skal SoFi opfylde 50 forskellige compliance regelsæt. Dette er selvsagt tidskrævende og omkostningstungt. En banklicens vil betyde SoFi blot reguleres af Federal Reserve, FDIC og OCC.

Andre fordele hører også med, bl.a. at SoFi vil være i stand til at vælge, hvilke rentesatser de vil tilbyde. Regler betyder også, at såfremt man ikke er en bank, er der begrænsninger på hvor meget lån, i sig selv, må fylde på ens balance. SoFi vil med andre ord kunne vækste og effektivisere dele af deres forretning ved at få en banklicens. Det var dagens aktie 🙂

Tak fordi du læser med.

Hvis du ønsker at vide, hver gang jeg offentliggør et nyt indlæg på min blog, kan du følge mig på instagram: finansblog.dk.

Hvis du ønsker at blive inspireret af eller direkte kopiere min portefølje på Etoro, skal du blot oprette en bruger, søge på MKollerup og trykke “Kopier”. Det er gratis og din portefølje vil automatisk følge min. Mindste beløb er 200 USD. Jeg skriver løbende opdateringer og gode råd derinde. Få mere info og guide til oprettelse her: Sådan kommer man nemmest og hurtigst i gang med at investere! (Guide til oprettelse på eToro platform) – Finansblog.dk

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button