AktierInvestering

Hvorfor er aktier så fantastiske?

Jeg har tænkt over hvad der gør, jeg er så besat af aktier og det næste store afkast. Følgende indlæg er markant anderledes end normalt og intet andet end lommefilosofi.

Til den nysgerrige læser: det er ikke mig på ovenstående billede. Jeg har en bredere røv, det klæder mig ikke med hat og jeg hader at få solen i øjnene. Så er det på plads.

Jeg har netop åbnet en energidrik og den skal indtages i kombination med en stærk kop kaffe. Min søn har sovet i flere timer og min skønne kone er også på vej i seng. Hvorfor er det, jeg ikke også bare går i seng?

Jeg sidder foran skærmen og er så småt begyndt at skrive på et indlæg omkring de aktier jeg ejer med allerhøjeste risiko.

Da jeg har skrevet få linjer, strejfer en tanke mig. Jeg får helt gåsehud, da jeg tænker over hvad der oprindeligt fik mig til at købe min første aktie, nemlig jagten på økonomisk uafhængighed.

Jeg har jagtet millioner og økonomisk uafhængighed fra jeg var ganske ung. Da jeg var på 10 år, købte jeg en masse solbriller og poloer med hjem fra Spanien, for at sælge dem videre.

Året efter var vi i Tunesien på ferie og her købte jeg en masse guld med hjem, for at sælge videre.

Året efter var vi i Tjekkiet og jeg købte “host, våben” for at sælge videre. Dette var nok mine hurtigste salg nogensinde, for jeg er opvokset i Hundige 🙂

Inden det bliver alt for kedeligt og pladder romantisk, er min pointe nok bare at jeg stort set hele livet, har været fokuseret på at lave en god handel og gøre en krone til to. Jeg har deraf også ejet flere forskellige virksomheder på meget forskellige niveauer.

Da jeg var 18 år, spurgte jeg min far om han ikke ville sætte mig ind i det med aktier. Det ville han gerne, men krævede at jeg undersøgte og researchede hvilke selskaber, jeg ville eje og ikke mindst at jeg kunne argumentere hvorfor.

Jeg havde ingen ide om hvor jeg skulle starte, men endte alligevel med at vælge Novo Nordisk som en af dem. Jeg “bestod” hans lille test og han åbnede op for sin viden.

Novo Nordisk var på daværende tidspunkt i en all time high kurs og jeg havde svært ved at tro på noget på toppen, kunne stige yderligere. Min far fortalte at det sagtens kunne lade sig gøre og Novo Nordisk blev derfor min første aktie.

Meget kort tid efter steg mine Novo aktier markant pga. deres Victoza godkendelse og jeg var solgt. Jeg vidste aktiemarkedet kunne gøre mig rig før eller siden og jeg behøvede ikke længere købe ting med hjem for at sælge videre.

Jeg har siden den dag, været fuldstændig besat af aktiemarkedet og bruger utallige timer på det døgnet rundt. Tænk at der findes en mulighed, hvor viden, indsigt og en smule held, kan gøre dig økonomisk uafhængig.

Der er INTET der afholder en fra at blive rig på aktiemarkedet. Disciplin, tålmodighed og indsigt, er det eneste der kræves. Uanset hvilken vej du har valgt i livet, vil jeg råde alt og alle til altid at investere i aktier.

Jo lavere beløb du har at investere for, jo mere tålmodighed bør du have. Det er kun i starten det går langsomt. Tro mig, jeg har selv oplevet snebolden rulle. Og den ruller videre, med mindre du begynder at arbejde imod den, ved at være utålmodig og tage penge ud af aktiemarkedet.

Hvis du vil se konkrete tal på hvor hurtigt det kan gå, kan du tjekke følgende indlæg:

Kan man blive rig af investering i aktier? – Finansblog.dk

Jeg er med på indlæg som dette, formentlig ikke er årsagen til du følger denne blog. Men engang imellem vil jeg tillade mig at minde dig om hvilken livsændrende magi aktiemarkedet kan tilføre dit liv.

I takt med min indsigt, viden og erfaring blev større, måtte jeg hurtigt erkende der ikke fandtes nogle danske kilder, som jeg anså spændende nok. Derfor er min research og viden primært tilegnet via amerikanske medier.

I dag, forvalter jeg et fælles depot min far og jeg ejer. Der gik nogle år, hvor jeg argumenterede grundigt inden et aktiekøb blev realiseret, men i takt med afkastet og min indsigt steg, tror jeg han har måtte se sig overhalet. Han udviser i hvert fald total tillid til mine investeringsbeslutninger, oftest uden indvendinger overhovedet.

Hvis du har nogle penge (blot mindst 200 USD, altså kun 1200kr!) og tålmodighed, men mangler indsigt og erfaring, så overvej at kopiere min portefølje via Etoro’s platform. Det er fuldstændig gratis. Porteføljen er nystartet men når den (forhåbentlig) om nogle år forvalter millioner, modtager man en beskeden komission fra Etoro. Derfor er jeg selvsagt meget interesseret i at få alles penge til at gro hurtigst og mest muligt.

Hvis du ønsker at vide, hver gang jeg offentliggør et nyt indlæg på min blog, kan du følge mig på instagram: finansblog.dk.

Hvis du ønsker at blive inspireret af eller direkte kopiere min portefølje på Etoro, skal du blot oprette en bruger og søge på MKollerup og tryk “Kopier”. Det er gratis og din portefølje vil automatisk følge min. Mindste beløb er 200 USD. Jeg skriver ugentlige opdateringer og gode råd derinde.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button