AktierInvesteringSelvhjælp til aktier

Kan man blive rig af investering i aktier?

Hvis du nogensinde har stræbet efter, at blive økonomisk uafhængig, vil dagens indlæg formentlig have din interesse.

I mit seneste indlæg, lovede jeg at vende dette emne, så lad os straks dykke ned i det.

Ja, du kan blive rig af aktier og det bedste tidspunkt at starte er i øvrigt i dag! Især, hvis du endnu ikke er begyndt at investere.

Der er mange mennesker, som bruger hele livet på at søge efter rigdom og i denne stræben, forsøger de at opfinde den dybe tallerken.

Store formuer og rigdomme, er meget nemmere at opnå via investering i aktier, end du sikkert regner med.

Ejendomsinvestering er nok det, de fleste mennesker forbinder med vejen til økonomisk uafhængighed. Men pga. det høje kapitalbehov, er det for mange mennesker umuligt at komme i gang. Når du hører om folk, der har tjent en million på deres hus, er det i sig selv, ikke særlig meget procentuelt.

Fx køber du et hus for 3 millioner og sælger det for 4 millioner. I dette tilfælde har du tjent 1 million, altså omkring 33%. Disse 33% ville du, historisk set, kunne have tjent på aktier inden for 3-4 år.

Selvfølgelig er gevinsten på ejendomsinvestering særdeles attraktiv, da man ikke skal betale skat af sin gevinst, i modsætning til gevinsten via investering i aktier. Mon ikke vi før eller siden, også skal betale skat af ejendomsgevinster? Men hvorom alting er, virker det til at mange undervurderer aktier, sammenlignet med ejendomme.

En undersøgelse i 2011, viste at den eneste boligtype, der havde slået, investering i aktiemarkedet, siden 1993, var parcelhuse på Frederiksberg! Resten af Danmarks boligmarked, på trods af fornuftige stigninger, formåede ikke at hamle op med aktiemarkedet afkastmæssigt.

Nykredit lavede også en undersøgelse i 2017, som sammenlignede investering via henholdsvis aktiemarkedet og boligmarkedet. Denne undersøgelse viste, at fra perioden 1992-2016, steg boligmarkedet med ca. 99%(korrigeret for inflation), sammenlignet med aktiemarkedet som i samme periode, havde givet et realafkast på 581%.

Compound interest, rentes rente og verdens 8. vidunder.

Kært barn har mange navne og det barn vi skal tale om nu, bør du adoptere i dag! Jeg håber du bliver inspireret til at leve efter de principper, vi gennemgår i dag, for så vil du være garanteret millioner, såfremt du har nok tålmodighed. Essensen i dagens indlæg, er nemlig, at det ikke kræver særlig meget viden.

Compound interest is the 8th wonder of the world. He who understands it, earns it. He who doesn’t, pays it

Albert Einstein

Jeg ved godt det lyder for godt til at være sandt, men det kræver faktisk kun disciplin og tålmodighed. Det er de eneste to ting, der afholder dig fra at blive millionær på investering i aktier.

Hvis de fleste kendte til kraften og effekten af rentes rente, ville der findes mange flere rige danskere. Når jeg nu i dag, konkret viser dig, hvor mange penge du kan tjene på investering i aktier, håber jeg du vil sprede denne viden.

Det er imponerende, hvor store summer du reelt kan tjene, så forspild ikke denne mulighed, du har for at pensionere dig tidligt og blive økonomisk uafhængig.

Albert Einstein sagde engang “Compound interest is the 8th wonder of the world. He who understands it, earns it. He who doesn’t, pays it”.

I bund og grund går det ud på, at når din kapital igen og igen over tid forrentes, vil dit oprindelige beløb blive større og større i takt med din rente bliver større og større. Hvis du investerer 1000kr og tjener 10%, ender du med 1100kr. Disse 1100kr tjener du så igen 10% på osv. osv.

Hvis du så samtidig løbende investere flere penge, begynder det at gå rigtig stærkt. Jo længere tid du giver rentes rente, jo større mirakler vil du se. Dette fungerer fuldstændig som en sneboldseffekt.

De 3 vigtigste elementer

Helt generelt er der 3 elementer, der primært har indflydelse på, hvor hurtigt du bliver millionær på investering i aktier.

Det første er, hvor mange penge du reelt kan undvære, hver måned til investering. Dette afhænger selvfølgelig af din indtægt og dine udgifter, men selv blot TUSINDE kroner, kan gøre dig dollarmillionær (altså indtjene dig 6,3 millioner, ifølge den aktuelle dollarkurs).

1000kr vil de fleste mennesker kunne undvære uden problemer. Et sådant beløb handler ofte om prioritering. Dette eksempel vil dog tage ca. 40 år, men for hver hundrede kroner mere månedligt, sker der mirakler. Se beregning længere nede i indlægget.

Det andet element, er hvor højt et afkast du forventer at kunne præstere årligt. Dette er selvfølgelig vigtigt og der er væsentlig forskel på dit endelige resultat, alt efter om vi fx taler 8, 10 eller 15% afkast årligt. Hvis du ikke har den fornødne viden, kan du investere i en passiv indeksfond, så du bare sikrer at du igennem årene følger markedet. Aktiemarkedet har gennemsnitligt genereret et årligt afkast på 8-10%.

Det tredje element er din tidshorisont. Denne er den vigtigste, for jo længere tid dine penge kan vokse, jo større afkast vil du ende med i sidste ende.

I nedenstående tabel, har jeg forsøgt at illustrere, hvad der helt konkret skal til og hvilken sum du kan forvente, alt efter månedligt beløb og tidshorisont. Jeg har taget udgangspunkt i du starter i dag, med en saldo på nul kroner og får et gennemsnitligt årligt afkast på 10%.

Tidshorisont, antal årMånedligt beløb der investeresEndeligt beløb
5100077.500
102000405.000
1525001.000.000
2030002.180.000
2535004.365.000
3040008.340.000

Jeg synes ovenstående tabel er særdeles motiverende, da selv mindre beløb, kan blive til kæmpe beløb over tid. Det er virkelig nemt og muligt at blive rig af investering i aktier. Som det fremgår af tabellen, kan vi konkludere at jo færre penge du investerer månedligt, jo længere tidshorisont skal du have.

Hvis du ønsker at lave et regnestykke ud fra din egen specifikke situation, kan du gratis bruge denne rentes rente beregner via følgende link: https://www.thecalculatorsite.com/finance/calculators/compoundinterestcalculator.php

Hvis du ikke har tilstrækkelig med disciplin eller tålmodighed, kan du nogen gange være rigtig heldig, at tjene hurtigere penge. Her vil jeg henvise dig til mit tidligere indlæg, omkring asymmetrisk investering. Det finder du her: https://www.finansblog.dk/asymmetrisk-investering-vejen-til-hoejere-afkast/

Når du har opnået dit økonomiske mål, kan du med fordel, få disse penge til at vokse og reelt generere en betydelig årlig indtægt for dig uden særlig risiko, men dette må du læse om i et senere indlæg.

Jeg håber du i dag, har fået forståelse for hvordan du via rentes rente, disciplin og tålmodighed, kan blive rig af investering i aktier.

Tip: Vær opmærksom på skatteoptimering, ved store gevinster over mange år. Hvis du efter en del år, har opnået en gevinst på flere hundrede tusinde kroner på en enkel investering, kan du udnytte at man “kun” betaler 27% af de først tjente 55.300kr.

Dette ved at man fx sælger for 55.300kr inden årsskift, så du dermed skatteoptimerer lidt hver år. Alternativt kommer du i sidste ende, til at betale 42%, hvis du pludselig efter nogle år, beslutter dig for at sælge hele din beholdning. Det er dog kun smart at gøre, hvis du ikke længere har tillid til den givne aktie. Se skattesatser hos SKAT på følgende link: https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234844

Hvis du ønsker at blive inspireret af eller direkte kopiere min portefølje på Etoro, skal du blot oprette en bruger og søge på MKollerup og tryk “Kopier”. Det er gratis og din portefølje vil automatisk følge min. Mindste beløb er 200 USD. Jeg skriver ugentlige opdateringer og gode råd derinde.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Check Also
Close
Back to top button