GenereltInvesteringSelvhjælp til aktier

Sådan kommer man nemmest og hurtigst i gang med at investere! (Guide til oprettelse på eToro platform)

Jeg får løbende henvendelser omkring, hvordan man nemt og hurtigt kan komme i gang med at investere. I dag gennemgår jeg i detaljer, hvordan man opretter sig på eToro og copytrader.

Copytrading lyder lidt avanceret og lusket, men rent faktisk er det en fantastisk, nem, hurtig og ikke mindst billig måde at investere på.

Jeg bliver dagligt spurgt til råds omkring aktier fra venner, familie, bekendte og igennem andre henvendelser. Derfor besluttede jeg for nogle måneder siden at oprette mit eget depot på eToro, som man kan kopiere. Men hvorfor gjorde jeg så det?

Fordi jeg bilder mig ind jeg kan slå markedet på sigt (inden for 5 år) og ikke mindst finde de bedste selskaber. Jeg har været i “arkiverne” for at bekræfte og bevise det ikke bare er tom snak. Jeg har nemlig fundet mine største vindere afkastmæssigt fra de seneste par år.

Det er en stor blanding af aktie og kryptovaluta vindere, men fælles for mine vindere er, at de er fundet LANG tid før de blev omtalt af de fleste andre investorer og ikke mindst i medier.

Jeg vil rigtig hurtigt indskyde at såfremt nogle skulle være skeptiske, kan I sende en mail og jeg vil bevise handlerne sort på hvidt. Så skulle det være på det rene 🙂

Det betaler sig at bruge adskillige timer dagligt på aktiemarkedet og derfor formåede jeg at købe:

Novavax i kurs 4, nuværende kurs 260, svarende til 6500% afkast. Dvs. hver 1000kr investeret er blevet til 65.000kr.

Plug Power i kurs 2,32, nuværende kurs 25, svarende til 1.000%, altså en 10-dobling af den oprindelige investering.

Sea Limited til kurs 29, nuværende kurs 320, igen svarende til mere end 1.000% afkast. De følgende vil jeg beskrive kortere.

Upwork 500%, Silvergate Capital 625%, Daqo New Energy 687%, Upstart 590%, Everi 969%, ShockWave Medical 716%, Fulgent 761%. Derudover utallige andre med stigninger op til 450%.

Af kryptovalutaer kan nævnes: Dogecoin før den 300-doblede!, Nano 780%, Ethereum +1000%, OMG 1000%, Binance 1100%, ETC 650%, Chainlink 1300%, ADA Cardano 23-doblet, Algorand 965%, Siacoin 1250%, Gnosis 2286%, MLN 2200%, Waves 3900%. Derudover mange flere med afkast op til 500%.

Selvfølgelig er nogle af ovenstående held, for held er nogle gange en del af investering. Men man er ikke heldig så mange gange. Det er vigtigt at pointere jeg også har brændt nallerne mange gange! Og heldigvis, for det lærer man meget af. Hver gang en investering går godt eller skidt, bør man analysere hvad der gjorde udfaldet. Jeg lærer stadig hver dag og dummer mig, men begår ikke de samme fejl flere gange.

Når man skal finde en aktie eller krypto investering meget tidligt, har man brug for år til den “modnes” og til sidst forhåbentlig realiserer sit potentiale. Det er også derfor jeg anbefaler at beholde alle investeringer i mindst 5 år.

Guide til oprettelse på eToros platform og copytrading

Inden vi bliver helt konkrete med selve guiden, der er fuld af billeder samt kommentarer, vil jeg lige huske dig på fordelene ved copytrading:

x Det er GRATIS at kopiere min eller andres portefølje

x Det er NEMT og HURTIGT

x Det er en 100% sikker platform, så du kan være helt tryg

x Du slipper for at sætte dig ind i noget som helst, du skal ikke røre en finger

x Du får automatisk en hel portefølje med en god spredning og dermed mindsket risiko

x Dine penge arbejder for dig

x Du slipper for eventuelle minusrenter

x Du mister ikke penge pga. inflation

Hvorfor F*#? skulle du gøre det her GRATIS? – Spørger den skeptiske! – Det er vel ikke Pelles gavebod ??

Jo det mener jeg faktisk det er :-). Ej, for at være lidt alvorlig. Når, hvis eller såfremt Pelles gavebod (eToro porteføljen) bliver af en stor nok størrelse, betaler eToro copytraderen en kommission, som er direkte afhængig af hvor mange penge der forvaltes og hvordan. Alle porteføljeforvaltere, har dermed selvfølgelig en kæmpe interesse i alles penge vokser så meget som muligt.

Der er altså intet hokus pokus i det her. Den der kopierer, får gratis forvaltet sine penge. Copytraderen tjener i længden en mindre kommission og eToro tjener penge på at flere bruger deres platform. Det gør de via det spread der er imellem en købs og salgskurs. Fx hvis en akties pris i markedet er 98,50kr, kan den typisk købes for 100kr, men sælges for kun 97kr. Differencen derimellem snupper eToro, akkurat ligesom alle andre platforme.

OBS Du bør IKKE copytrade, hvis du;

1 Tror du kan gøre det bedre selv

2 Hvis du skal bruge pengene inden for få år

3 Hvis du bliver skræmt af værdien svinger og ikke tåler tab

Selve oprettelsen på eToro, kan for nogle virke en smule anstændig og besværlig, men tro mig. Det er det hele værd. Det tog mig ca. 20 minutter, da jeg skulle oprette en ny bruger, for at kunne benytte billederne her til guiden. Pga. lovgivning der bl.a. omhandler kend-din-kunde princippet, virker noget lidt omsonst at skulle udfylde. Men man slipper ikke, uanset hvilken platform det drejer sig om. Lad os komme i gang. Jeg har kommenteret under hvert billede.

Du kan besøge etoros hjemmeside etoro.com, men jeg synes det er nemmest at gøre via deres app. Derfor som det fremgår i ovenstående har jeg søgt på etoro og kan herefter downloade den. Hvis du har android, finder du app’en hvor du plejer søge efter apps.

Tryk blot på “FORTSÆT” for at komme i gang.

Nu vælger du et brugernavn, skriver din email og et kodeord. Derefter sætter du hak i de to firkanter for at acceptere betingelser og vilkår. Til sidst trykker du på den blå knap, hvor der står “Opret konto”. Det går jo forrygende 🙂 OBS: Jeg oplevede et par gange, hvor skærmen nærmest “frøs”. Her hjalp det at klikke et andet vilkårligt sted på skærmen og derefter kunne jeg gå videre.

Du burde nu have modtaget en mail, hvor du skal bekræfte brugeren. Hvis ikke trykker du på den blå “Send e-mail igen”. Tjek evt i uønsket/spam hvis der ikke dukker noget op inden for få sekunder.

Mailen du modtager ser sådan her ud og du skal blot trykke på den grønne knap med “Bekræft min e-mail”.

Nu burde du være logget ind på app’en, hvor forsiden viser diverse aktier. Tryk på de 3 streger øverst til venstre.

Nu skal du trykke på den blå knap øverst, der hedder “Færdiggør profil”

Tryk bare på “Fortsæt”.

Den nederste linje med de to blå pile, indikerer du kan gå frem når du har svaret og tilbage hvis noget skal rettes. Samtidig kan du følge med i hvor lang du er med oprettelsen. Det siger sig selv, du her skal udfylde navn, køn samt fødselsdag.

Som du kan se nederst, er du allerede 10% færdig, så bare rolig 🙂 du skal nok nå igennem i dag. Her skal du taste adresse. Det nationale id nr er dit cpr nr. Derudover skal du sætte hak i nederste felt. For at fortsætte skal du trykke på den blå knap med pil nederst til højre.

Her skal du bare svare aldrig og aldrig, med mindre du har erfaring inden for værdipapirer og kryptovaluta. Du går videre på den blå pil som før. Se lige du allerede er 20% færdig 🙂

Dette er igen vedrørende din erfaring. Bare svar ærligt på spørgsmålene.

Denne er igen ligetil 🙂

Svar bare noget eller hvad du tror. Det har ingen indflydelse i sidste ende.

Her sætter du hak i hvilke aktiver du forventer at handle. Og går videre på den blå pil til højre i bunden.

Dit handelsformål kan du kun selv svare på 🙂

Risiko holdning er meget individuelt, sæt blot hak i din umiddelbare holdning og tanke.

For at undgå ulovlig insiderhandel mm, skal du her sætte hak i nederste firkant for at bekræfte og derefter klikke videre på den blå pil i højre bund.

Her er der igen lidt Kend-din-kunde formalia, som lovgivning kræver at eToro ved.

Sådan fortsætter feltet når det udfoldes. Videre 🙂

Her skal du læse og bekræfte betingelser og politikker, så eToro ikke tager risikoen for din eventuelle manglende indsigt i aktier og deraf risikoen for tab. De begge skal åbnes, screenes (eller læses) til bund og derefter bekræftes.

Efterfølgende bør det se ud som ovenstående, for at du kan klikke videre.

Her trykker du på “Fortsæt til indbetaling”, så om lidt beder de om dine kort oplysninger.

Denne er ligetil og du taster bare dine kort oplysninger.

Nu skal dit telefonnummer bekræftes, som blot er en ekstra sikkerhed for dig. Du får ikke sendt tilbud om en uld-sweater ugentligt. 🙂 Tast dit nummer og tryk “Send sms”.

Nu virker det til den springer en smule tilbage, men alt er okay og du er snart færdigoprettet 🙂 Her skal du endnu engang bekræfte dit cpr nr og land.

SÅ er du i mål, TILLYKKE 🙂 – Eller næsten. Hvis du vil kopiere, mangler du lige et par bittesmå step. Tryk “Udført”

Her klikker du bare på “Forstået”.

Dette er KUN for dem, der ønsker at kopiere min eller andres porteføljer på eToro. Din “hjemmeskærm” ser ud som ovenstående. Tryk på søge ikonet / forstørrelsesglasset i midten øverst.

Skriv MKollerup eller hvem du end ønsker at kopiere. Hvis du antager du vil kopiere mig, trykker du på mit billede.

Således kommer du ind på min profil og øverst trykker du på den blå knap, hvor der står “Kopier”.

I denne bekræfter du nu vilkårene for copytrading.

Dette er sidste step, hvor du vælger beløbet du vil investere (mindst 200 USD).

Hvis du skal vælge noget ved stop kopiering, menes der fx at du automatisk kan stoppe med at kopiere såfremt porteføljen kommer ud for et tab på en given procent. Det er nogle gange farligt, for tit når noget falder meget fx da corona tog til, steg det hele ligeså hurtigt efterfølgende. Du kan fx sætte den til at stoppe ved fald over 20% eller 30% eller lignende.

Sikke en omgang! Jeg gad godt vide hvor mange der har læst med hertil 🙂 Derfor har jeg tilføjet et lille bonus afsnit.

Derfor tror jeg du kan blive millionær ved at kopiere mig (eller andre)

Hvis de fleste var klar over hvor hurtigt og nemt det er at blive millionær via aktier, ville de få et chok! Når det er sagt, er der ingen garantier og alt kan ske på aktiemarkedet. Du skal altid kun investere hvad du i princippet kan tåle at tabe. Det er dog meget usandsynligt du nogensinde vil opleve et kæmpe stort fald(mere end 30-40%), når porteføljen helt bevidst er spredt udover så mange veldrevne virksomheder og vel at mærke hvis du altså beholder i mindst 5 år!

Jeg tror på du kan blive millionær på aktier. Eller, jeg ved det. For det er simpel matematik. Jeg har flere gange været inde omkring rentes rente på bloggen og jeg kan ikke understrege betydningen nok. Det er meget nemmere og hurtigere at blive millionær end du formentlig regner med.

Hvis du investerer 20.000 i startbeløb og supplerer med 2000kr månedligt, forventer et årligt afkast på bare 10%, vil du efter 10 år have i nærheden af en halv million. Hvis vi leger med tanken om du kan vente 10 år mere, altså 20 år i alt, ville du næsten have 1,7 million.

50.000kr investeret til 10% årligt afkast, med månedlige indbetalinger på 3000kr, ville efter 20 år udgøre 2,6 millioner! Det fantastiske er at jo længere tid, jo hårdere arbejder rentes rente. Ud af de 2,6 millioner, ville du KUN have investeret under 770.000. RESTEN, altså størstedelen, er resultatet af rentes rente afkast.

Du behøver slet ikke supplere løbende, men kan bare starte med et beløb du selv beslutter dig for. På eToro er minimum indskuddet 200 USD til en copytrade portefølje, altså ca. 1300kr. Jeg ville personligt anbefale 500 eller 1000 USD til at starte med, men valget er dit helt eget.

Jo længere tid du har, jo mindre behøver du investere. Jeg har selvfølgelig en væsentlig sum egne penge investeret i porteføljen, da jeg står 100% inde for den.

Hvis du endnu ikke har investeret fortjener du glæden og spændingen ved aktier, du fortjener muligheden for at blive økonomisk uafhængig. Kom i gang! Hvis du ikke investerer, er du 100% på at miste penge i længden pga. inflationen.

Beløbet er ikke så væsentligt, som selve handlingen bag ved at komme i gang. Spørg folk til råds, læs på min blog og prøv dig selv frem. Og hvis du ikke ønsker at gøre det selv, så er Copytrade et nemt, godt og billigt alternativ.

Jeg håber dagens (eller faktisk nattens) indlæg har fundet din interesse. Tak fordi du gider læse med. Håber denne guide til oprettelse på eToro kan være behjælpelig, uanset om du selv skal investere eller hvem du vælger at kopiere. Der findes et hav af dygtige forvaltere.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button