Aktier

Ugens aktie; Peloton

I dag skal vi se nærmere på aktien Peloton og hvorfor jeg mener det kan blive en attraktiv investering de kommende år.

Peloton er stiftet i 2012 af John Foley og hans kone. De stiftede Peloton, med baggrund i erkendelsen af, det var svært at nå deres ynglings spinnings time, da de havde et travlt familieliv og krævende jobs.

Peloton sælger avancerede motionscykler med indbygget skærm, som gør det muligt at dyrke motion og deltage i spinning timer digitalt og fra egen stue, med top professionelle instruktører.

Forretningsmodellen er rigtig stærk, da den først og fremmest består af selve cyklen, hvis pris, starter fra 1895 USD. Derudover skal du også købe abonnement, for at kunne få fuld adgang til de mange online træningssessioner.

Med cyklens pris taget i betragtning, er det rimeligt at antage de fleste er tilbøjelige til også at købe det månedlige abonnement.

Peloton har over 3 millioner aktive brugere af deres produkter!

Når du har en så stor mængde brugeres opmærksomhed, er det ikke svært at tjene yderligere penge på dem. Fremtidige vækst muligheder kunne fx være reklame, forsikring, spil, e-handel via skærmen osv.

Peloton har i skrivende stund en markedsværdi på 34 mia. USD. Kursen toppede for nogle måneder siden i 139,75 USD og er siden faldet tilbage til aktuelt 117 USD.

Kritikerne omtaler Peloton som værende “bare en motionscykel med iPad”. Det kan være de får ret og jeg ligner en idiot om nogle år. Men jeg er i den grad villig til at tage chancen og jeg investerede i Peloton for nogle måneder siden.

Hvis størstedelen af investorer kunne se ideen og det kæmpe potentiale i Peloton, ville investeringen slet ikke være tiltrækkende, men derimod fuldt prissat.

Jeg mener Peloton er en attraktiv investering og jeg tror på de kan og vil udnytte det stærkt stigende antal brugeres opmærksomhed til at vækste forretningen. Dette skal som altid IKKE ses som en købsanbefaling, men blot inspiration.

Covid19 har accelereret hjemme fitness trenden. En del af dem der ikke kunne/kan undvære fitness pga. lukkede fitnesscentre, har anskaffet sig en Peloton cykel. Når først man ejer en Peloton cykel, tror jeg man ser fordelene i ingen transport til og fra træningscenter, væsentlig mere fleksibilitet for hvornår du vil træne, du udsættes ikke for corona virus mm.

Dog er det vigtigt at pointere, jeg forventer Peloton vil falde midlertidigt ligeså snart en Covid vaccine er godkendt. Fremtidig konkurrence fra fx Apple, kan også udgøre en stor risiko. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis Apple endte med at købe Peloton inden for nogle år.

Som nævnt ejer selv aktier i Peloton og beholder dem mindst 6-8 år. I november annoncerede Peloton at de netop havde indgået et partnerskab med Beyoncé, som vel ikke behøver nærmere introduktion.

Beyoncé skal levere indhold til diverse tema “classes” og Beyoncé har selv været Peloton bruger i flere år. Beyoncés musik er i øvrigt noget af det mest efterspurgte på Pelotons platform. Et sådant navn er en kæmpe fordel og styrke for et brand som Peloton.

Pelotons ticker kode er PTON. Hvis du har læst med hertil, vil jeg sige tak fordi du læste med. Jeg håber ovenstående får dig til at undersøge Peloton nærmere.

Hvis du ønsker at vide, hver gang jeg offentliggør et nyt indlæg på min blog, kan du følge mig på instagram: finansblog.dk.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button