AktierInvestering

Vigtigste fremtidstrends fortsat

I forlængelse af mit seneste indlæg omkring fremtidstrends, vil jeg, også i dag, skrive om 4 vigtige trends, som jeg anser for at være af meget stor betydning i det kommende årti.

Jeg tror på, at de investorer, der forstår og positionerer sig godt i forhold til disse trends, vil kunne opnå livsændrende afkast.

Spændende sektorer

For god ordens skyld, vil jeg tillade mig at gentage, at jeg har valgt de trends, jeg selv mener er de mest spændende.

Vær opmærksom på, jeg har forsøgt at koge emnerne så langt ned som muligt, da hver enkel trend sagtens kunne have fyldt 10 siders indlæg.

Dette skal blot ses som en overordnet inspiration og introduktion. Jeg har efter hver trend, givet et bud på en eller flere spændende aktier, inden for den pågældende sektor.

Vær også opmærksom på intet skal ses som en købsanbefaling, men blot inspiration til du selv kan undersøge selskaberne yderligere.

Telehealth

Den første trend, vi skal se på, er telehealth. Det kan defineres som digitale sundhedsydelser, som formår at erstatte det fysiske fremmøde ved en given situation, hvor man normalt ville have taget til lægen eller på hospitalet.

Denne trend vil direkte revolutionere hele verdens sundhedssektor. Da corona virussen indtog verden, blev det hurtigt meget tydeligt, hvor stort og udpræget et behov vi har for den slags løsninger.

De fleste læger og hospitaler, måtte jo ikke engang modtage patienter såfremt de havde tegn på symptomer. Lige præcis ved en sådan krise, er der jo netop behov for at kunne blive screenet og den eneste løsning er telehealth.

Nogle af fordelene ved telehealth, er dels, at det er tidsbesparende (både for borgerne, læger og sundhedspersonale), men også at det er billigere pga. færre udgifter. Det er også mere fleksibelt, da man ikke behøver fysisk fremmøde.

Da telehealth generelt gør livet lidt nemmere, vil jeg påstå, flere vil få tjekket diverse symptomer i tidligere stadier end hidtil og dermed må det antages, at denne trend kan spare penge og liv mange årtier frem.

Corona virussen har uden tvivl, accelereret denne trend. Men den er stadig i sin spæde begyndelse. Det globale telehealth marked var i 2019 61 mia. USD og det forventes at have en værdi på 560 mia. USD i 2027. Dette indikerer en årlig vækst på omkring 25%! Førnævnte tal er fra Fortune Business Insights.

Hvis du, ligesom jeg, ser denne trend som en klokkeklar fremtidsvinder, vil jeg opfordre dig til at læse om aktien Teladoc Health (Ticker: TDOC).

Data

Den uundgåelige teknologiske udvikling, vil konstant tvinge alle virksomheder til at være innovative. Skubbet fra fysiske butikker til at være online, betyder at alle i bund og grund kæmper om de samme kunder.

Før var en fysisk placering afgørende, men tendensen til flere virksomheder er nødsaget til at hente deres salg hjem online, betyder man er nødt til, at kende sine kunder.

For at kende sine kunder, er man nødt til at se på adfærden og for at se på adfærden, er man nødt til at have tilgang til og behandle data!

Indsigt i og forståelse og ageren ud fra data, er af essentiel betydning, for at en virksomhed vil lykkes det næste årti. Faktum er, at corona virussen har tvunget virksomheder online.

I og med flere og flere virksomheder kommer online, vil udbuddet af produkter og ydelser være meget større og derfor vil virksomhederne i højere grad kæmpe om de samme kunder.

Markedet for big data var i 2018 på 36,8 mia USD og forventes at stige til 104,3 mia USD i 2026. Dette indikerer en årlig vækst på 14%. Disse tal er fra Fortune Business Insights.

Hvis du ønsker at se på et par konkrete spændende selskaber inden for data, vil jeg råde dig til at se på Datadog og Alteryx. (Tickere: DDOG og AYX)

Cybersecurity

Der er så mange fremtidige trends, som er direkte afhængige af en ordentlig sikkerhed.

Cybersecurity har aldrig været vigtigere. Når skoler og undervisning foregår online, når fysiske dokumenter skal opbevares online og når butikker bliver til webshops osv., vil der helt automatisk være et stærkt stigende behov for sikkerheden er i top.

Cybersecurity er ikke noget nyt begreb, men FBI meddelte de havde set en 300% stigning i Cyberattacks siden coronas start.

Stater og selskaber er tvunget til at prioritere sikkerhed. Et hacker angreb kan koste mange millioner i tabt salg, retssager mm.

Ifølge Fortune Business Insights, var cybersecurity markedet vurderet til 112 mia USD i 2019 og forventes at nå 282 mia USD i 2027, hvilket indikerer en årlig vækst på 12,6%.

Jeg mener følgende 3 selskaber ser særdeles spændende ud. Crowdstrike, Okta og Cloudflare. (Tickere: CRWD, OKTA og NET).

GIG economy

Jeg er igen nødt til at nævne corona virussens indvirkning på endnu en trend. For da virussen tog sit indtog, blev utrolig mange virksomheder påvirket i en grad, så de var nødt til at fyre en masse medarbejdere.

Mere eller mindre alle virksomheder, blev tvunget til at spare hvor de kunne, for blot at overleve. Derfor kan det med rette antages, at størstedelen af alle ikke-deciderede-nødvendige personer/roller/stillinger, ikke vil genoptages, når økonomien og samfundet vender fuldt tilbage efter corona.

Dette betyder dog ikke, der ikke er brug for disse personer, men blot på en anden måde. Her kommer GIG ind i billedet. Vi taler her, om uafhængige medarbejdere/freelancere, som blot bliver ansat til fx en given enkel opgave eller i en tidsbegrænset periode. På denne måde påtager den ansættende virksomhed sig slet ikke samme risiko.

Du har en enkel og kendt udgift, skal ikke forholde dig til diverse vilkår og ansvar på samme måde som ved en almindelig ansættelse. Dette marked og denne trend er kommet for at blive. Der er næsten ingen grænser for hvilke slags jobs, det kan være, men et par typiske eksempler kan være handyman, fotograf, chauffør, designer, programmør osv.

Jeg vil råde dig til at se på Upwork eller Fiverr, som jeg mener står stærkt i forhold til denne trend. (Tickere: UPWK og FVRR).

Fællestræk og kommende indlæg

Det er meget sigende, at samtlige ovenstående trends, bevæger sig inden for teknologi. Som jeg også nævnte ved mit tidligere indlæg:

Tendensen er, at de virksomheder der forstår, udvikler og benytter sig af ny teknologi og dermed konstant er innovative, vil overleve og tage markedsandele. Alle de andre vil gradvist miste flere og flere markedsandele.

Næste indlæg vil omhandle nogle af følgende fremtidstendenser:

Virtual reality og augmented reality, kunstig intelligens, 5G (min foretrækkende trend), selvkørende biler og el biler, internet of things, cloud eller digital payments.

OBS: for god ordens skyld, skal det nævnes, jeg selv ejer aktier i alle ovennævnte selskaber.

De bedste hilsner 

Martin, Finansblog.dk 

Disclaimer:  

INGEN af mine indlæg må ses som en købsanbefaling. Det skal blot ses som inspiration. Jeg er hverken autoriseret til eller kvalificeret til decideret rådgivning. Jeg tager forbehold for tastefejl, misforståede eller misfortolkede informationer mv. Du bør altid selv undersøge mine påstande til bunds. 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button